Naša ordinacija je u sustavu HZZO-a. Potrebno je ponijeti samo zdravstvennu iskaznicu i, naravno, iskren osmijeh. Saznaj više

Usluge

Stomatološke usluge kod nas imaju ljudsko lice. Lice koje će vam pomoći da budete opušteni i smireni.

Naše usluge

 • Estetska stomatologija
 • Ljuskice (Veneers)
 • Krunice i mostovi
 • Implantologija
 • Inlay i onlay
 • Izbjeljivanje
 • Dentalna higijena
 • Dječja stomatologija
 • Endodoncija
 • Mobilna protetika
 • Dijagnostika

Estetska stomatologija

Vaš osmijeh igra vodeću ulogu u vlastitom poimanju, kao i u dojmu koji ostavljate na druge ljude oko sebe. Istraživanja su pokazala da više nego ijedno drugo fizičko obilježje - oči, kosa ili tijelo - osmijeh je ono što i muškarci i žene smatraju najprivlačnijim kod drugih osoba. Šarmantan osmijeh može otvoriti mnoga vrata i srušiti prepreke koje stoje između vas i ispunjenijeg, bogatijeg života. Ako, s druge strane, niste zadovoljni svojim osmijehom, to vas može ograničavati u prihvaćanju života i njegovih mogućnosti.

U sklopu esteteske stomatologije nudi se niz postupaka ovisno o stupnju  estetike koji pacijent zahtijeva. Danas se sve više govori o smile designu ili smile makeoveru. Većina poznatih osoba svoj "holivudski" osmijeh zahvaljuje estetskim stomatološkim zahvatima.

Zašto odabrati keramiku?

Keramika se ne boja i dugoročnije je rješenje, što je čini dobrim odabirom, osobito ako želite poboljšati oblik svojih zubi ili napraviti neke druge promjene u svom osmijehu.

Sistematični pristup protetskoj rehabilitaciji

U našem centru pristupamo sistematičnoj protetskoj rehabilitaciji počevši od fotografiranja cijelog lica, a ne samo zubi, u osmijehu i opuštenom stanju, uzimanju otisaka i analize radnih modela, izrada wax-up (predložak i izgled vaših budućih zubi). Informirajući pacijente o mogućnostima izrade prirodnog, a ne stereotipnog osmijeha pomažemo im da ostvare osmijeh koji će im pružiti samouvjerenost u privatnom i poslovnom svijetu.

Ljuskice (Veneers)

Tanke su ljuskice izrađene u potpunosti od keramike, a na način da savršeno prijanjaju uz prednju stranu zuba. Njima možemo promijeniti boju, oblik i poziciju vaših zuba.
U prvom posjetu zubi se pripremaju (bruse), uzima se otisak i određuje boja zubiju. Prirodan izgled jamči višebojnost i slojevanje keramike pri izradi ljuskica u laboratoriju. Za vrijeme izrade ljuskica pacijent ima privremene ljuskice, a nakon nekoliko dana prave se ljuskice cementiraju.

Prednosti  ljuskica:

- minimalno brušenje vašeg prirodnog zuba, 0.5-0.8mm
- ljuskica oponaša caklinu vašeg zuba i zbog visokog sjaja i refleksije svjetlosti
- ljuskica ne mijenja boju bez obzira na vaše životne navike
- biokompatibilna je u odnosu na zubno meso                                        
- izrada ljuskica zahtjeva samo dva posjeta stomatološkoj ordinaciji

FAQ Veneers:

P: Možemo li uvijek staviti ljuskicu?
O1: Pri preopsežnom oštećenju zuba preporučamo izradu krunica.
O2: Nakon izbjeljivanja potrebno je proći dva mjeseca prije izrade ljuskica da bi se stabilizirala struktura zuba i da bi se cementiranje napravilo na najbolji način.
O3: Ukoliko pacijent škripi zubima potrebno je dobro razmisliti i analizirati njegove nesvjesne pokrete prije odluke o postavljanju ljuskica. U nekim slučajevima dovoljno je izraditi gumenu  udlagu koja bi spriječila pacijenta da nesvjesnim pokretima noću ošteti ljuskice. U ekstremnijim slučajevima umjesto ljuskica mogu se napraviti krunice koje su puno otpornije na nesvjesne pokrete čeljusti.

Krunice i mostovi

Krunice su dugoročna alternativa koja podrazumijeva reduciranje zuba i pokrivanje ostatka ručno napravljenim nadomjeskom. Iako se uvijek želi zadržati struktura prirodnog zuba, ako je zub jako oštećen ili je ostao obojen nakon ukljanjanja velikog ispuna, postavljanje krunice može biti najbolje rješenje.
Izrađuju se kada nedostaje jedan ili više zubi, a prema željama pacijenta takvi radovi mogu se izvesti metal-keramičkim ili bezmetalnim nadomjescima. Razlika u estetici je primjetna, ali isto tako i u cijeni.

Bezmetalne krunice

Razvojem tehnologije i materijala danas vam možemo ponuditi visokoestetske radove od bezmetalnih konstrukcija bilo da se radi o jednom ili više zuba. Bezmetalne krunice izrađujemo isključivo od visokokvalitetnih keramičkih materijala koji uz funkcionalne imaju i visokoestetske karkteristike. Tako izrađene krunice propuštaju svjetlost kao i prirodni zubi te ih je bez stomatološkog pregleda nemoguće razlikovati od pravih zubi.

Metal keramičke krunice

Krunice izrađene od metal keramike neprozirne su što neki puta može dovesti do neuklapanja među prirodne zube, a moguće je i da bude vidljiv sivi rub uz zubno meso.
Mostovi se također mogu izraditi od materijala koji ne sadrže metal. Nedostatak samo jednog zuba može se nadoknaditi nadomjestkom izrađenim kao i pojedinačna krunica, od čiste keramike. Veći mostovi zahtijevaju i veću čvrstoću što će nam pružiti konstrukcija izrađena od cirkona koji je bijele boje. Čvrstoća cirkona je izuzetna te se zato najčešće koristi pri izradi distalnih zubiju, kutnjaka.

Implantologija

Implantati su titanski vijci koji se u čeljusnu kost ugrađuju kirurškim postupkom. Bez obzira nedostaje li vam jedan zub, više njih ili svi zubi, implantat će zamijeniti korijen zuba. Zubne nadomjestke napravljene na implantatima osjećat ćete kao vlastite zbog čvrste veze koja se stvara između kosti i implantata. Spoj krunice i implantata je titanska ili cirkonska suprastruktura koja se stavlja kad počne protetska faza izrade vaših zubi. Ovisno o slučaju implantati se mogu opteretiti isti dan kada je implantat ugrađen ili je zbog situacije potrebno čekati tri do šest mjeseci da se implantati učvrste.
Implantatima možemo riješiti razne nedostatke u vašim ustima, te tako oni mogu biti nosači samo jedne krunice, mostova ili all on four proteza. Njihova je velika prednost pri izradi mostova kod kojih bi inače za nosače morali izbrusiti dva susjedna zdrava zuba, a ugradnja implantata je jednostavan, bezbolni postupak koji štedi vaša dva zdrava zuba.

Pacijenti koji ugrade implantate moraju se držati uputa o oralnoj higijeni, a redovite kontrole su obavezne. Pacijent je svojom brigom o dentalnoj higijeni sam odgovoran za dugotrajnost ugrađenog implantata.
Pušači i dijabetičari spadaju u rizičnu skupinu kandidata za ugradnju implantata i svakako se moraju posavjetovati sa stomatologom prije odluke o implantiranju.

Inlay i onlay

Laboratorijski izrađeni ispuni koriste se na zubima koji su više oštećeni karijesom, traumom ili je ispun jednostavno prevelik da bi ga se moglo kvalitetno izraditi direktnom metodom. Nekad su se zubi razoreni karijesom morali opskrbiti krunicama dok danas imamo izbor. Slijedeći principe minimalno invazivne stomatologije koristeći CAD-CAM tehnologiju, (računalna izrada zubnih nadomjestaka) i upotrebljavajući nove adhezivne cemente štedimo vaš zub, a vi dobivate funkcionalan nadomjestak zuba visoke estetike. Inlay opskrbljuje samo gornju plohu zuba, a onlay uz gornju opskrbljuje i postranične dijelove zuba. Inlay ima idealno rubno prijanjanje i maksimalnu estetiku. Preporučamo izradu keramičkih inlaya iako je njihova izrada skuplja od ostalih.

Izbjeljivanje

Vremenom zubi tamne, a modernim stilom života to još i ubrzavamo konzumiranjem kave, čaja, crnog vina te pušenjem. U našoj ordinaciji zube možete izbijeliti i do nekoliko nijansi pomoću udlaga za izbjeljivanje ili BT Cool lampom za izbjeljivanje.
Nakon pregleda i RTG snimke dogovaramo s pacijentom koji ćemo postupak koristiti za njegov slučaj. Čišćenja zubnog kamenca i pjeskarenja zubi obavezni su prije svakog postupka izbljeljivanja. Postupak izbjeljivanja zubi udlagama kombinacija je izbjeljivanja u ordinaciji i samostalnog kod kuće, a udlage za izbjeljivanje izrađuju se individualno za svakog pacijenta. U ovom postupku koristimo proizvode na bazi karbamid peroksida u različitim koncentracijama ovisno o slučaju. Taj postupak je dugotrajniji te traje 7-14 dana. Postojanost boje vidljiva je već za dva tjedna.

Postupak izbjeljivanja zubi lampom

Gingiva se zaštiti  i na zube nanosimo gel čiji je glavni aktivni sastojak vodikov peroksid. Valna duljina plavog svjetla dovodi do raspada vodikovog peroksida i oslobađanja kisika koji penetrira u caklinu i dentin te se na taj način zubi posvijetle i  do nekoliko nijansi. Za vrijeme trajanja tretmana oči su zaštićene naočalama .
Postupak izbjeljivanja avitalnog zuba
Nakon RVG snimke liječenog zuba u istom se napravi mjesto za gel pomoću kojeg se zub izbjeljuje. Zub se zatvori privremenim ispunom te se kontrolira svakih nekoliko dana do postizanja željene nijanse.

FAQ izbjeljivanje:

Mogu li se izbjeliti već postojeći protetski radovi?
Ne, postojeće krunice, mostovi i ispuni ne mogu se izbjeliti neovisno o materijalu od kojeg su izrađeni. Zbog toga je vrlo bitno da se izbjeljivanje radi tako da se nakon postupka protetski radovi ne ističu razlikom u boji. Pacijenti s postojećim protetskim radovima u fronti koji žele izbijeliti zube moraju razmisliti o zamjeni starih nadomjestaka prije postupka izbjeljivanja.

Tko nije kandidat za izbjeljivanje?

O1: Osobe sa preosjetljivim zubima, zubima s istrošenom caklinom i parodontološkim bolestima nisu kandidati za izbjeljivanje
O2: Trudnicama i dojiljama također se ne preporuča izbjeljivanje zubi
P: Koja je dobna granica za izbjeljivanje zubi?
O: Dobne granice za izbjeljivanje nema, već kada niknu svi trajni zubi oni se mogu izbjeljivati.
P: Boli li izbjeljivanje zubiju?
O: Postupak izbjeljivanja je potpuno bezbolan. Jedino se nakon postupka može javiti preosjetljivost zubiju koja može potrajati do 48 sati.
P: Koliko dugo će mi zubi ostati bijeli nakon izbjeljivanja?
O: Dugotrajnost rezultata ovisi isključivo o pacijentovim navikama.  Izbjegavanje obojene hrane i pića, te redovito održavanje dentalne higijene uvjeti su za duži efekt izbjeljivanja.

Dentalna higijena

Nagomilane svakodnevne naslage na zubima zovemo zubni plak, a relativnoga ga je lako ukloniti pravilnim četkanjem. No ako dopustimo da se plak stvrdne, što se počinje događati unutar 48 sati, on se pretvara u kamenac koji je onda teško odstraniti, a može dovesti i do ozbiljnijih parodontoloških problema, upala zubnog mesa, povlačenje istog te resorcija kosti.
Individualni pristup edukaciji svakog pacijenta počevši od načina prehrane, životnog stila pa do higijene usne šupljine pomaže našim pacijentima da dulje zadrže zdravu gingivu i parodont.
Preporučamo skidanje zunog kamenca i pjeskarenje svih zubi dvaput godišnje. Postupak se radi u jednoj posjeti i potuno je bezbolan i neškodljiv zahvaljujući prophyflexu, zubnoj pjeskari. Prophyflex odstranjuje zubne naslage i pigmente, (cigarete, kava, crno vino, čaj i sl.)  te daje prirodan izgled i sjaj vašim zubima.

Dječja stomatologija

Bavi se brigom o zdravlju zubi od dječje do adolescentske dobi, a u to ulaze preventivni postupci jednako kao i terapijski.
Djeca bi trebala posjetiti stomatologa već iza prvog rođendana, a izuzetno je važno pokazati im da dolaze u prijateljsku i opuštenu atmosferu. Roditelji zajedno sa stomatologom imaju ključnu ulogu u prihvaćanju odlaska stomatologu kao jedno pozitivno iskustvo. Preporučamo im da budu opušteni u pripremi djeteta za prvi posjet stomatološkoj ordinaciji. Prvi posjet  je kratak i služi za upoznavanje djeteta sa stomatologom kao prijateljem. Dati ćemo vam sve potrebne informacije o pravilnom održavanju oralne higijene koja mora početi već pri nicanju prvih zubića. Djeca bi već do sedme godine života trebala samostalno prati zube. Zubne paste s fluorom mogu se početi koristiti sa četiri do pet godina starosti.

Pečaćenje fisura

Preventivni je postupak zalijevanja dubokih jamica na trajnim kutnjacima i pretkutnjacima neposredno po njihovom nicanju, a u cilju zaštite od karijesa. Postupak je bezbolan i kratko traje. Nakon čišćenja griznih ploha novih trajnih zubi iste se tretiraju kiselinom koja omogućava bolje vezanje tekućeg kompozita. Nakon pečećenja, zubi se floridiraju. Potrebno je napomenuti da je oralna higijena i redovita kontrola kod stomatologa tri do četiri puta godišnje presudna za zdravlje zubi vašega djeteta.
Ukoliko dođe do karijesa, mliječni zubi moraju se popraviti jer su izuzetno važni za normalno žvakanje, fonaciju i čuvanje mjesta za trajne nasljednike kod vašeg djeteta.

Što ako dijete ošteti zube?

Nažalost u dječjoj dobi često dolazi do trauma i ozljeda, a u tom slučaju roditelj mora ostati pribran i što prije doći stomatologu. Ako dođe do izbijanja zuba potrebno ga je navlažiti, ne ribati i čistiti, već samo lagano isprati. Ako je moguće vratiti ga na mjesto i što prije doći u stomatološku ordinaciju na daljnju obradu. Ukoliko se vaše dijete bavi kontaktnim sportom potrebno je izraditi štitnik za zube te na taj način preventirati moguće ozljede mliječnih i mladih trajnih zubi.

Endodoncija

Endodoncija je grana stomatologije koja se bavi liječenjem pulpe (zubnog živca). Infekcija zubne pulpe uzrokovana je razvojem i širenjem bakterija.
Terapija zubne pulpe sastoji se od čišćenja i širenja korijenskih kanala te odstranjivanju mrtvog i zaraženog zubnog tkiva unutar korijena zuba.
Nakon čišćenja korijenski kanal se dezinficira i puni trajnim ispunom, gutaperkom koji sprečava daljnje širenje infekcije u područje vrška zuba i kosti. Koristeći se modernim dijagnostičkim pomagalima za određivanje dužine korijena i RVG snimkama za vrijeme liječenja, mogućnosti izlječenja su velike. Svakako je bolje zub pokušati izliječiti jer niti jedan zubni nadomjestak ili implantat ne mogu zamijeniti vaš zub.
U ordinaciji koristimo sustav za strojnu endodonciju Endo-eze te pripadajuće materijale tvrtke Ultradent. Strojna endodoncija – AET sustav omogućuje učinkovito i brzo čišćenje i širenje korijenskih kanala.

Mobilna protetika

Totalna proteza

Protetski je nadomjestak kojim nadoknađujemo sve zube i dio resorbiranog alveolarnog nastavka kako bi pacijentima vratili izgubljenu funkciju i estetiku. Konvencionalna totalna proteza izrađuje se od akrilata.

All On Four

Razvojem tehnologije i materijala danas smo vam u mogućnosti pružiti i više, All On Four proteza koja je usidrena na 4 implantata. To je fiksni nadomjestak, most učvršćen vijcima na implantate. Višestruka je korist za pacijenta, pacijent nakon operacije odlazi s privremenom fiksno učvršćenom protezom dok se završni rad dobiva u roku tri mjeseca. Oporavak poslije takve operacije traje par dana. Pridržavanjem uputa iz oralne higijene pacijent je opskrbljen doživotno funkcionalnim i estetski prihvatljivim zubnim nadomjestkom.
Kod ovakvog rada nema ispadanja proteze, žvakanje je kao i prirodnim zubima, estetika je vrhunska. Jedina mana ovog koncepta je cijena, ali pacijenti koji dugo godina nose totalne proteze znaju što im znači nasmijati se u društvu i uživati pri jelu zubima koje ne moraju paziti hoće li ispasti ili se pomaknuti.

Parcijalna proteza

Mobilni je protetski nadomjestak kojim nađoknađujemo gubitak nekoliko zubi u situaciji kada ne možemo napraviti most ili se odlučimo na jeftiniji protetski nadomjestak. Parcijalne proteze mogu biti izrađene od akrilata s kvačicama ili s metalnom bazom, takozvana wironit proteza. Wironit protezu preporučamo izraditi bez kvačica, sa zglobnim vezama koje posebno u donjoj čeljusti pridonose boljoj stabilnosti i kvalitetnijem životu svakog pacijenta.

Dijagnostika

RTG

Računalno rendgensko snimanje zubi uz minimalnu dozu zračenja pomaže nam brže dijagnosticirati problem zbog kojeg ste nam se obratili.

Intraoralna kamera

Pomoću ove kamere pokazat ćemo vam detalje usne šupljine koji se ne mogu vidjeti golim okom. Prikazat ćemo vam stanje zubi, prije i nakon naše intervencije, eventualne promjene u usnoj šupljini te će te na taj način moći i unaprijediti oralnu higijene.